JOUW BEWEEGPROFESSIONAL

       Nangila van Eyck (37 jaar)


Mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen en bewegen toegankelijk maken is mijn missie. 
Als ex-topsportster heb ik dagelijks ervaren hoe belangrijk het is als je lijf meewerkt, hoe belangrijk het is om goed te kunnen bewegen om op een bepaald niveau te kunnen presteren.
Kunnen presteren in het dagelijks leven is minstens zo belangrijk. Er wordt zelfs al gezegd dat sporten en bewegen primaire levensbehoeften zijn (Hilvoorde, I. van, 2020). Een lijf hebben die voor iemand maximaal meewerkt zodat je letterlijk soepel door je dagen kunt gaan, dát is de prestatie. En als je je fysiek sterk voelt, zal dit je meer zelfvertrouwen geven om fysieke, sociale en emotionele uitdagingen in het leven beter aan te kunnen. Het liefst een leven lang.

Door mijn ervaring als topsportster, een aantal jaren als voetbaltrainster en nu ook trainster van trainers weet ik ook wat ervoor nodig is om het potentieel uit iemand te halen. Met een benadering die bij iemand past en op een verantwoorde manier grenzen op te zoeken.  Daarnaast heb ik met mijn studies aan de HALO (Den Haag) en Sport, Gezondheid en Management (Groningen) o.a. kennis over het aanleren van bewegen, (basis)kennis trainingsleer en fysiologie en het realiseren van gedragsverandering (en zelf ook een onderdeel zijn van de gedragsverandering). 
Om de doelgroep op de best mogelijke manier te kunnen blijven helpen zoek ik altijd naar manieren om mezelf te blijven ontwikkelen. lees ik graag (wetenschappelijke) artikelen, boeken en zoek ik derden op om mij van extra (verdiepende) kennis te voorzien. Zo ben ik bijvoorbeeld lid van een kennisnetwerk inhoudsdeskundigen rondom (gezonde)leefstijl m.b.t. kwetsbare groepen die georganiseerd wordt vanuit de Hanzehogeschool Groningen.

Na mijn topsportcarrière houd ik me inmiddels al een aantal jaar bezig om mensen, individuen en groepen, te activeren en te ontwikkelen met bewegen als middel of doel. Op het moment zie ik dagelijks wat voor positieve effecten bewegen heeft op mensen met een verstandelijk handicap, van jong tot oud. Dit zouden ze nog veel meer moeten kunnen ervaren. 
Doelgroepen die (even) wat meer afhankelijk zijn van anderen en waar ik het potentieel in zie waar ik aan kan bijdragen om dat eruit te halen, trekken mij ontzettend. Ik wil een positieve impact en invloed hebben op mensen t.a.v. bewegen en daarvoor is het menselijke aspect, het persoonlijke contact, voor mij onmisbaar.

Het doel is om ervoor te zorgen dat ook deze mensen meer mogelijkheden hebben om meer en goed te bewegen, bewegen toegankelijk maken en dat bewegen als 'normaal' wordt bevonden. Hierbij interesseer ik mij erg in werken vanuit Positieve Gezondheid. 
Verder vind ik dat de mensen geen zorgen moeten hebben over een gebrek aan personeel en tijd en dat ze niet afhankelijk hoeven te zijn van externe locaties, maar dat ze een beweegprofessional kunnen inschakelen die voor ze klaarstaat.
Daarom heb ik De Beweegservice opgericht.
Door beweging en meer mogelijkheden om te bewegen naar de mensen toe te brengen worden er veel drempels weggehaald en ga ik terug naar de essentie: meer en goed bewegen.